Thursday, June 26, 2014

Jenjalan Lost World of Tambun

Al kesahnya pk punya pk nak berjalan mana nak sambut anniversary yang ke 5 ni yek..
Nak jenjalan jauh ibu ni dah sarat..overseas mmg pangkah la..
Nak pegi Singapore pun, abah irfan n ibu masuk tempat keje baru..xleh nak mintak cuti lagi
Last2 pegi jelah Lost World of tambun ni pada 21-22 jun 2014..itu pun last minute decide..layan  je
Asalkan irfan n zara hepi..leh swimming2..ibu nengok jelah..
So apa yang best aku pegi sana...meh layan...
 
 
 
1. Bertolak dari Putrajaya ke Tambun pukul 9pagi lebih..dan sampai pun dekat kul 12 tengahari.
 
 
Ibu sempat selfie dalam kete..huhuhu
 
 
2. Check in hotel Lost World of Tambun
 
 
Ini bilik kami
 




Posing berdua skit..huhuhu
 


3. Pegi lunch dulu kat sekitar tambun tu
4. Dalam pukul 2 lebih baru masuk Lost World of Tambun. Mcm biasa harga tiket adalah :
  • Dewasa - RM45
  • Kanak-kanak - RM38.70

Weekday :11pg-6ptg
Weekend :10pg-6ptg

Kami dapat diskaun 10% setiap sorang sbb duk hotel Lost World kan. Zara free sebab tidak melebihi ketinggian 90cm
 
Bleh tengok jadual masa pelbagai acara

 
 
5. Kami putuskan untuk pegi Petting zoo dulu sebab pukul 3pm ada tortoise feeding show.
 
 

Abahnya n anak2 panggil kura2 tu nak bagi mkn..kene tepuk air tu nanti dia dtg
 
 

Boleh tangkap ikan
 
 
 
6. Pastu masa untuk mandi..irfan n zara dah xsabar2
 
 


 

7. Pas penat berswimming2..pg main kat The Amusement Park plak..tapi dua permainan ja rasanya bleh bdak berdua ni main iaitu Giddy Galleon n Perak Parade. tapi yang naik Giddy Galleon xamik plak. Zara xlepas naik. Irfan n abahnya je
 

 
 

8. Dalam pukul 5pm kami pun balik hotel keletihan. Sebenarnya kami dapat free masuk utk hot spring and spa tu..tapi dah malas..penat.

9. Malam kami dinner kat Shabu-shabu Steambot. Kedai tu dekat ngan Impiana Hotel. Sila pkai waze yek..huhuhu. Makanan dia bolehla..mcm kami mkn kat tempat steamboat yang lain.

Sebelum pegi mkn..selfie dulu ngan zara
 
 
Inilah kedainya




10. Esk paginya pegi breakfast kat hotel tapi tempat makannya kat depan pintu masuk Lost World tu.




11. Posing2 skit sebelum balik...huhuhu..bye-bye

 

 
ni hotelnya
 
 

 





4 comments:

  1. wahhh..bestnye jalan2..suke la zara ngan irfan tu dpt swimming..hepi anniversary kak..

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete