Sunday, September 30, 2012

Masih lagi Fully Breastfeeding

Kalau irfan dulu aku hanya dapat fully bf sampai 6 bulan jer..campur sampai 8blan.Stok simpan tak byk..bila asik pegi outstation dah stok susu xcukup.maybe anak 1st..ilmu belum cukup. Untuk zara ni aku buat stok awal skit..sebulan pas bsalin dah start kumpul susu.patutnya 2minggu pas bersalin patut dah mengumpul. Oleh kerana dah start kumpul susu awal, xdelah susah hati bila kene tinggalkan zara.First time kene tinggal zara ngan irfan masa baru je masuk keje dah kene pg kursus di ILSM, Sungkai, Perak. Risau jugaklah sbb abah irfan xpenah berjaga malam bagi susu kat zara, tapi abah irfan bleh handle...syg abah irfan. Kalau dapat fully bf sampai setahun lebih pun cukup bersyukur..nasib baik la bos amat memahami..yg agak payah bila kene buat keje luar la..terpaksa berkorban demi zara....wahai anakku

nilah stok susu yg dapat aku simpan untuk Zara..alhamdulillah



3 comments:

  1. pergkhhhhh! banyak gilerrrrrr...alhamdulillah..puas zara! :)

    ReplyDelete
  2. ayam ikan sume daah tak muat nak masuk...=)

    ReplyDelete